Sposób przygotowania

Całego, oczyszczonego kurczaka nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem. Do środka wkładamy rozmaryn i szałwie, otwór zaszywamy. Brytfankę smarujemy oliwą, wkładamy kurczaka, na kurczaka kładziemy kawałki masła i pokrojoną cebulę. Wino, bulion oraz miód łączymy ze sobą. Po 15 min. pieczenia kurczaka w wysokiej temp. polewamy mięso częścią zalewy, pieczemy jeszcze ok. 1,5 godz. co jakiś czas polewając kurczaka pozostałą zalewą. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ale pyszny musi byc
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszny kurczaczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    już czuję ten zapach!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !