Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuszki z twarogu i ziemniaków

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 40 dkg
ziemniaki 40 dkg
jajko 1 sztuka
mąka 30 dkg
masło roślinne 10 dkg
śmietana 1/2 szklanki
tłuszcz do smażenia ok. litr
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuszki z twarogu i ziemniaków

Ziemniaki obrać,umyć i ugotować.Gdy wystygną,wraz z twarogiem przecisnąć przez praskę lub zemleć w maszynce do mięsa.Dodać jajko,mąkę i sól.Dokładnie wyrobić.Z ciasta uformować kulki o średnicy około 2 cm.Obtoczyć je w mące i usmażyć w gorącym głębokim tłuszczu.Podawać polane śmietaną:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 06.03.2012 15:45
pycha
kanu83 19.11.2011 09:13
mniam
gacopierz23 08.11.2011 20:16
dla mnie super obiad na piątek
m1monika 07.11.2011 23:44
pyszne
Ania67 28.09.2011 20:33
smaczniutkie
anoosia 28.07.2011 23:48
super:)
Tika4444 13.06.2011 13:19
świetne
misia53 05.05.2011 21:13
ciekawe...
Justyna Jussstiii 05.05.2011 12:32
super pomysł
joanna77 02.03.2011 15:33
pyszne
kochanyptysiu 10.02.2011 13:01
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak