Sposób przygotowania

Z 2 łyżek cukru zrobić karmel, zalać 2 łyżkami gorącej wody. Jajko utrzeć z pozostałym cukrem dodać przyprawy, sodę oczyszczoną. Ciągle ucierając, dodawać stopniowo mąkę, śmietanę i zimny karmel. Połowę ciasta włożyć do przygotowanej formy, poukładać pokrojone w cząstki jabłko, wyłożyć pozostałe ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut w temp 150 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszniutki
  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    też takie robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Taki piernik to ja lubię.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszny piernik
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny piernik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczny mokry piernik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !