Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 2 kg
cebula 2 sztuki
pasta pomidorowa 2 łyżki
mąka 1 łyżka
olej sojowy 4 łyżki
cytryna 1 sztuka
białe wino 150 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp na zimno

Rybę pokroić w dzwonka, oprószyć solą, papryką i mąką. Obsmażyć na gorącym oleju. Na reszcie tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Wino zagotować z połową soku z cytryny, pastą pomidorową i liścmi laurowymi. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać cebulą, polać winem i upiec w gorącym piekarniku. Po wyjęciu przełożyć na półmisek, polać sosem i odstawić do lodówki. Podawać po kilku godzinach, ozdobić plastrami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 25.01.2011 00:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak