Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w soie imbirowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z morszczuka 6 sztuk
cebula 1 sztuka
cytryna 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos
czosnek 3 ząbki
oliwa 1 łyżka
bulion 1/2 szklanki
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
imbir świeży 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w soie imbirowym

Rybę natrzeć solą i pieprzem, obłozyć cebulą i skropić sokiem cytrynowym. Taką rybkę zawinąć w folię i piec przez pół godziny w 180 stopniach. W tym czasie przygotować sos: Czosnek posiekać, imbir zetrzeć, oba składniki podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać bulion i śmietanę. Doprawić, dusić ok. 10 minut. Przelać przez sito. Gotową rybę polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.01.2012 19:44
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak