Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w sosie majerankowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 80 dkg
boczek 50 dkg
pomidor 2 sztuki
cebula 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w sosie majerankowym

Do garnka wlać wodę, dodać cebulę i boczek pokrojone w plastry. Doprawić i gotować ok. 45 minut. Fasolkę pokroić, dodać do garnka, dosypać majeranek i gotować kolejny kwadrans. Pomidory rozgnieść, dodać do garnka. Miękką fasolkę wyjąć na talerz, a sos zagęścić mąką. Na fasolę wyjąć boczek, polać sosem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 14.06.2011 18:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak