Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa chlebowa

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 l
cebula 1
pomidor 4
jajko 2
czosnek ząbki 2
olej

Przepis i sposób przygotowania na: zupa chlebowa

W garnku rozgrzewany olej i dodajemy pokrjone pomidory z puszki, pokrojoną cebulę oraz czosnek i dusimy . Gdy cebula się zeszkli, wlewamy gorący bulion i gotujemy. Na końcu zupę miksujemy blenderem. Kromki bułki zarumieniamy z obu stron na oleju. Zupę przelewamy do żaroodpornego naczynia, na wierzchu ułożyć grzanki. Jajka ubić trzepaczką i ostrożnie wylać na bułkę. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i zapiekać, aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 16.11.2011 12:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak