Sposób przygotowania

Kilogram ziemniaków razem z czosnkiem i chlebem włożyć do słoja, zalać dwoma litrami osolonej letniej wody i przykryte odstawić w ciepłe miejsce na 4 dni. 1/2 kg buraków obrać, pokroić i zalać wodą, gotować przez pół godziny. Dodać przecedzony zakwas, zagotować, przyprawić.
Grzyby namoczyć na noc. Później ugotować, zmielić. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, dodać razem z bułką tartą do grzybów. Doprawić i wymieszać. Z mąki, soli i wody zagnieść ciasto. Rozwałkować, powycinać krążki. Na każdym nałożyć trochę nadzienia zlepić, gotować kilka minut. Uszka dodajemy do barszczu i podajemy gorące.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    uwielbiam ten barszczyk
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    uwielbiam bae=rszczyk z uszkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !