Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki śledziowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 6 sztuk
cebula 2 sztuki
burak 1 sztuka
rodzynki 15 dkg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej 3 łyżki
cytryna 1 sztuka
koperek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki śledziowe

Matiasy wymoczyć w mleku. Odcisnąć. Buraki zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać buraki, rodzynki i koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszać. Doprawić. Dusić do miękkości. Matiasy zwinąć, spiąć wykałaczką. Układać na nich farsz. Ozdobić koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 14.09.2011 20:11
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak