Sposób przygotowania

1. Ciasto ; Mąkę gryczana i pszenna przesiewamy na stolnice .Dajemy szczyptę soli .Wlewamy powoli ciepłą wodę ,zagniatamy i wyrabiamy lśniące ciasto.
2. Przykrywamy ściereczką bawełnianą by lekko podeschło.
3. FARSZ:
4. grzyby moczymy w zimnej wodzie kilka godzin i w tej samej wodzie je gotujemy .Kapustę odciskamy i kroimy .Cebule pokrojona w drobną kostkę rumienimy na oleju. Dodajemy kapustę i dusimy do jej miękkości .Dodajemy posiekane grzyby ,jajko i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Ciasto wakujemy na placek Wycinamy krążki szklanką .Na każdy nakładamy porcje farszu ,zlepiamy i gotujemy na wrzątku .Gotujemy kilka minut od wypłynięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jeszcze takich nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    oj pysznie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    nie znam takich pierogów, muszę sprobować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !