Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi razowe z kapustą .

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka gryczana 1 szkl
mąka pszenna tortowa 1 szkl
sól 2 szczypty
woda 250 ml
Farsz:
kapusta kiszona 30 dag
grzyby suszone 5 dag
cebula 2 szt
jajko 1 szt
masło 1 łyżka
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
olej rzepakowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi razowe z kapustą .

1. Ciasto ; Mąkę gryczana i pszenna przesiewamy na stolnice .Dajemy szczyptę soli .Wlewamy powoli ciepłą wodę ,zagniatamy i wyrabiamy lśniące ciasto.
2. Przykrywamy ściereczką bawełnianą by lekko podeschło.
3. FARSZ:
4. grzyby moczymy w zimnej wodzie kilka godzin i w tej samej wodzie je gotujemy .Kapustę odciskamy i kroimy .Cebule pokrojona w drobną kostkę rumienimy na oleju. Dodajemy kapustę i dusimy do jej miękkości .Dodajemy posiekane grzyby ,jajko i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Ciasto wakujemy na placek Wycinamy krążki szklanką .Na każdy nakładamy porcje farszu ,zlepiamy i gotujemy na wrzątku .Gotujemy kilka minut od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 18.02.2013 15:34
Super :)
Ewa/kalapurtka 12.07.2011 19:25
nie znam takich pierogów, muszę sprobować
kochanyptysiu 03.02.2011 22:16
oj pysznie!
ben-ka 29.01.2011 10:13
Jeszcze takich nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak