Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 7 szt
marchew 2 szt
cebula 3 szt
seler 1 szt
korzeń pietruszki 1 szt
masło 2 łyżki
ser żółty 3 łyzki
nac pietruszki 3 łyzki
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
karp 1,20 świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w warzywach

1. Karpia oczyszczamy i pukamy .
2. Kroimy w dzwonka i nacieramy sola .
3. Ziemniaki kroimy w plastry ,cebule siekamy a resztę warzyw tniemy na niewielkie kawałki.
4. Plastry ziemniaków zalewamy wrzątkiem zostawimy na minute ,osaczamy na sicie.
5. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem ,wykładamy połowę warzyw ,oprószamy sola i pieprzem. wykładamy rybę i przykrywamy resztą warzyw.
6. Obkładamy pozostałym masłem ,posypać natką i serem .Formę przykrywamy folią aluminiowa pieczemy 1 godzinę w temp 180* c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.02.2012 11:39
extra przepis
ben-ka 25.02.2012 08:51
lubię karpia:)
anemon 27.10.2011 08:41
Smaczny sposób na karpia.
MAR3STA 29.01.2011 17:54
na pewno był bardzo pyszny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak