Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert smażony w panierce orzechowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

camembert 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
mąka gryczana 2 łyżki
olej do smażenia 150 ml
orzechy włoskie 100 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert smażony w panierce orzechowej

Orzechy zmielić w rozdrabniaczu. Wymieszać z bułką tartą i mąką gryczaną. Ser panierować najpierw w roztrzepanym jajku a potem w bułce z dodatkami. Smażyć na patelni kilka minut obracając na wszystkie strony. Podawać z zurawiną albo z sałatką owocową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 20.06.2012 21:30
pysznie wygląda
jeanette_v 08.04.2012 11:07
Danie, które mogłabym jeść codziennie i by się nie znudziło,...
kate.500 01.10.2011 13:13
ciekawa ta panierka, ja robilam tylko w takiej tradycyjnej
Patrycja33 08.09.2011 17:18
w takiej panierce jeszcze nie jadłam z pewnością smaczne
kanu83 29.05.2011 22:57
pycha
SmacznaPyza 23.04.2011 18:47
bardzo lubię :-)
Iwona56 03.02.2011 19:30
muszę kiedyś spróbować wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak