Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod pierzynka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 1\\2 kg
cebula 2
majonez
koperek
ser żółty 200g (twardy)
jajko ugotowane na twardo 3

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod pierzynka

Śledzie kroimy na kawałeczki dowolne zalewamy woda i tak zostawiamy rybę na pół godziny , a w między czasie jajka pokrój drobno , cebulę siekamy ser żółty najlepiej twardy zetrzeć na tartce . W ładnej szerokiej salaterce najpierw układamy rybę , potem na rybie jajka cebulę i ser , na wierzchu kładziemy majonez i posypujemy świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 09.07.2011 23:07
Smaczne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak