Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt
woda 250 ml
cukier 50 g
mąka ziemniaczana 10 g
cukier 60 g
cukier waniliowy
mleko 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w sosie

Gruszki obrać, przepołowić wrzucić do gorącego syropu z wody i cukru.
Gotować 5 minut, wyjąc, ostudzić.
Sos
połowę mleka zagrzać, resztę wymieszać z mąką ziemniaczaną.
Połączyć z gorącym mlekiem i zagotować, mieszając, dodawać żółtka dobrze utarte z cukrem i wanilią. Ostudzonym sosem zalać gruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 25.01.2011 14:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak