Sposób przygotowania

Mąkę i mleko miksujemy dodając jajka , na razie tylko 2 , i robimy ciasto naleśnikowe , dodajemy do ciasta szczyptę soli i łyżkę oleju , i na patelni smażymy cieniutkie placuszki jak naleśniki , gdy już zrobimy wszystkie te naleśniczki to odkładamy talerzyk na bok i robimy farsz . Kapustę siekamy wkładamy do garnka i zagotować , grzyby namocz w gorącej wodzie , jak kapusta się pogotuje to musimy zmielić ją razem z grzybami , dodajemy też do farszu zeszkloną cebulę całość doprawić do smaku i smażyć całość na patelni tylko chwilkę . Potem nakładamy farsz na naleśniki i zwiń je jak krokiety , a przed podaniem obtocz je najpierw w mące potem jajku a na koniec w bułce tartej i smażymy .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    w mojej wersji są jeszcze w bułce tartej;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !