Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka w sosie cebulowo-czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
śmietana 30% 4 łyżki
woda 2 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka w sosie cebulowo-czosnkowym

mięso umyć, pokroić na kromki, obsypać przyprawami, dać na rozgrzany olej, przypiec z obu stron, między czasie dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dusić podlać wodą, dodać liście i ziele, gotować do miękkości mięsa, na koniec dodać śmietanę i przyprawić do smaku powstały sosik

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 08.04.2013 17:56
pyszności!
Andysz 27.01.2013 08:10
mniamm;]
Dorota59 20.01.2013 12:13
soczyste mięsko
gusia1000 18.02.2011 00:16
Ten sos jest równie znakomity, co to mięso.
teresa18 31.01.2011 17:23
to lubię
Olaa 26.01.2011 21:46
ciekawy przpis
agnieszka214 26.01.2011 06:47
uwielbiam
ewasylwia 24.01.2011 17:53
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak