Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 300 dag
rzodkiewka 6 sztuk
Szczypiorek cienki 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
śmietana 18-procentowa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Ser biały rozgniatamy w miseczce widelcem. Szczypiorek drobno siekamy. Rzodkiewkę trzemy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek i rzodkiewkę dodajemy do sera, przyprawiamy do smaku, a następnie dodajemy śmietanę i mieszamy, by składniki się połączyły ze sobą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 06.09.2013 19:54
Ale by się teraz zjadało takiego wiosennego dania;)
RenataZ-et 17.01.2013 20:26
Sama bardzo często robię taką wersję twarożku-u mnie wszyscy go uwielbiają :)
IKrakowianka 16.06.2012 17:35
najlepszy :)
Wafelek2601 11.12.2011 01:08
pyszny
IlonaAlbertos 01.07.2010 00:16
Wiosenny przysmak na kanapki :) Uwielbiam taki twarożek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak