Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 0,5 kg
brokuły 2 główki
papryka czerwona 1 szt
oliwa 3/4 szkl
czosnek 3 ząbki
bulion drobiowy 1/2 szkl
masło 4 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki 1 pęczek
parmezan 0,5 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z papryką

Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przepłukać zimną wodą, odstawić. Brokuły podzielić za małe różyczki, wrzucić na 2 minuty do wrzącej, osolonej wody. Odcedzić, przelać zimną wodą. Paprykę i czosnek oczyścić. Paprykę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki. Wrzucić na patelnię na rozgrzaną oliwę, smażyć minutę. Włożyć brokuły, zalać składniki bulionem. Przyprawić solą oraz pieprzem, gotować 2 minuty. Dodać makaron i masło, wymieszać. Na koniec posypać danie drobno posiekaną natką i parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.08.2011 13:17
pyszniutkie warto spróbować ..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak