Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w cieście

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
czosnek 3-4 ząbki
białka jaj 2 sztuki
morele suszone 2 opakowania
jajko 2 do panierki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w cieście

Karkówkę myjemy, oczyszczamy a następnie rozcinamy ją przez środek. Przyprawy wsypujemy do jednej miseczki, i dodajemy 2 jajka oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Karkówkę smarujemy z każdej strony a następnie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok 20-30 min. Ciasto francuskie rozwijamy a następnie kładziemy naszą karkówkę. Do karkówki wkładamy morele suszone. Ciastem obwijamy mięso. Smarujemy białkiem jaj i wkładamy do pieca na ok 30-40 min. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.04.2013 13:33
super propozycja na obiad :D
gosia47-47 16.02.2011 14:30
mnaim
joanna2114 15.09.2010 10:29
Szkoda że nie ma fotki ale spróbuje
IlonaAlbertos 01.07.2010 00:15
Muszę wypróbować ten przepis, sama nazwa brzmi zachęcająco.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak