Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 0,5 kg
mąka
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka w panierce

Wątróbkę kroję w plasterki o grubości ok 1 cm. Oprószam w mące i pieprzem. Jaja należy rozmącić. Plasterki wątróbki panieruję w bułce i jajku i smażę na gorącym tłuszczu aż do zarumienienia.( na małym ogniu). Podaję z ziemniaczkami i buraczkami zasmażanymi na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.02.2012 21:45
bardzo smaczna
Emilia21 06.09.2011 20:12
super
Emilia21 06.09.2011 20:12
super
Ewa111 06.02.2011 16:58
koniecznie muszę w ten sposób usmażyć wątróbkę
Izabela28 25.01.2011 14:15
Fajny przepis:)
halina17 24.01.2011 17:45
Lubię taką wątróbkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak