Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 kg
jabłka kg
marchew kg
woda 12 szkl
ocet 10 % 2 szkl
cukier 1/2 szkl
sól
kapusta czerwona 4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę poszatkować. cebulę pokroić, posolić i odstawić na 3 godziny, potem lekko odsączyć. Marchew i jabłka zetrzeć na tarce o dużych otworach. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać . Zalać je wodą, octem, dodać cukier, sól, ziele i liście i wszystko gotować 50 minut. Gorące wkładać do słoików. Zakręcić i nie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 01.07.2011 19:26
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak