Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 0,5 kg
śmietana 18 proc 2 szklanki
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica w śmietanie

Polędwicę kroimy w plastry. Posypujemy przyprawami i oprószamy mąką a następnie smażymy na gorącym tłuszczu. Po upieczeniu zalewamy śmietaną, dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze przez ok. 10 min. Posypujemy na koniec natką pietruszki i podajemy z ziemniaczkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 05.11.2012 20:43
pyszne mięsko:)
iknkirke 04.11.2011 09:22
super
Ewa111 10.02.2011 10:59
bardzo smaczne
m1monika 24.01.2011 20:46
brzmi bardzo apetycznie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak