Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik marynowany w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik kg
czosnek 2 ząbki
oliwa 9 łyżek
ocet winny 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Królik marynowany w ziołach

Mięso umyć. Czosnek posiekać, ocet wymieszać z 7 łyżkami oleju, czosnkiem i ziołami, przyprawić solą i pieprzem. Zalać mięso i odstawić na 3 - 4 godzin kilkakrotnie obracając mięso, by równomiernie naszło ziołami. Pozostały olej rozgrzać i zrumienić na nim wyjęte z marynaty mięso. Mięso podlać marynatą i dusić około 1 godziny. Jeżeli trzeba podlać odrobiną wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 27.01.2013 08:16
smaczny, mniammm;)
Motorek 03.12.2011 09:39
pycha
Iwona51
Iwona51 24.01.2011 16:37
przepyszne ,szkoda, że drogie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak