Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z tuńczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1
olej 1 łyżka
ocet jabłkowy 2 łyżki
miód 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
bulion 100 ml
makaron świderki 5 dag
tuńczyk z puszki - 2 łyżki
rukola listki
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z tuńczykiem

Obierz cebulę , pokrój w kosteczkę i uduś na oleju. Posyp tymiankiem. Dodaj ocet jabłkowy i miód. Wlej bulion połączony z koncentratem pomidorowym. Duś 3-4 minuty, przypraw. Dodaj tuńczyka, podgrzej. Makaron ugotuj, polej ciepłym sosem, udekoruj listkami rukoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof18
Krzysztof18 06.11.2011 05:26
dobre
Emilia22 24.01.2011 15:21
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak