Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z włoskiej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
śmietana 18 proc do smaku
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z włoskiej kapusty

Liście kapusty spażamy . Mięso mielone łączymy z ryżem, startą cebulą i dobrze przyprawiamy solą i pieprzem. Zawijamy gołąbki i dusimy jeszcze zalewając bulionem przez ok. 25 min.Na koniec dodajemy koncentrat i zabielamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 27.01.2013 08:16
łał mam na nie ochotę;)
Emilia21 06.10.2011 15:44
wypróbowałam pycha
Emilia21 06.10.2011 15:44
wypróbowałam pycha
Emilia21 21.08.2011 09:37
super
IKrakowianka 27.01.2011 23:20
Bardzo lubię takie gołąbki
Emilia22 24.01.2011 15:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak