Sposób przygotowania

mięso oczyścić z błon, pokroić w cienkie plastry, rozbić, posypać solą, pieprzem, Papryką. Słoninę i ogórka pokroić w paski. Paski słoniny i ogórka układać na mięsie w poprzek włókien, po czym mięso zwinąć i spiąć wykałaczkami. Zawijaski obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, ułożyć w rondlu, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Sos doprawić do smaku, na koniec dodać śmietanę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !