Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodajemy po jed­nym jajku, kilka kropli aromatu cytrynowego i mik­sujemy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i, nie przerywając miksowania, stopniowo dodajemy do masy. Na koniec powoli wlewamy mleko i dalej miksujemy. Wlewamy do formy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. godziny w temperatu­rze 180°C LUKIER do cukru pudru dodajemy sok cytrynowy i dokładnie ucieramy, aż powstanie gładki, błyszczący lukier. Polewamy nim babkę i obsypujemy kolorowymi galaretkami pokrojonymi w drobną kostkę.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    rewelacyjny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    idealne do kawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Apetyczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Pychota do herbatki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !