Sposób przygotowania

Lody przełożyć do salaterki dzieląc je łyżką na mniejsze kawałki. Nie mogą być bardzo mocno zmrożone. Skropić całość 4-ma łyżkami syropu z octu balsamicznego, lekko przemieszać aby nie zmieszały się ze sobą dokładnie, ale nabrały wyglądu marmurkowego. Przełożyć z powrotem do pojemników ugniatając i wstawić do zamrażalnika na min. 1 godzinę. W tym czasie przebrać łuskane orzechy włoskie, pokruszyć na mniejsze kawałki. Pistacje, też łuskane, także pokruszyć, ale drobniej. Czekoladę połamać na kawałeczki, wsypać do mleka i podgrzać całość w miseczce ustawionej na garnuszku z wrzącą wodą. Gdy czekolada się rozpuści dolać 1-2 łyżki syropu balsamicznego, dodać chili i wymieszać. Lody nakładać na głębokie talerze - po 3 kulki na porcję. Przekładać płatkami waflowymi, polać stopioną czekoladą i posypać orzechami.

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    ciekawe połączenie warte wypróbowania:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    Super z tymi lodami - smakuje rewelacyjnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    super połączenie
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    juz wiem,co zrobie na walentynki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Wow, co xa pomysł :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    smaczna bomba kaloryczna:-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a tam, czasami można trochę poszaleć :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ekstra;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !