Sposób przygotowania

Z przeznaczonego na budyń mleka odlać ¾ szklanki, rozprowadzić nim proszek. Ubić żółtka z cukrem i oczyścić jagody. Mleko zagotować, wlać mleko z budyniem i mieszając zagotować raz jeszcze. Dodać żółtka ciągle mieszając trzymać na ogniu. Lecz nie dopuścić do wrzenia. Zdjąć z ognia lekko przestudzić , dodać owoce. Część owoców nałożyć do miseczek zalać budyniem, pozostałymi owocami przybrać budyń i pozostawić do przestygnięcia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Pychaaaaa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !