Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
woda 0,5 litra
Bulion grzybowy 1/2 kostki
masło łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw
serek topiony 1/2
mąka 2 łyżeczki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: krem pieczarkowy

Pieczarki drobno kroimy. Masło rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pieczarki doprawiamy kucharkiem i dusimy aż odparuje woda. Gotujemy wodę z kostką i dajemy grzybki i chwilkę jeszcze gotujemy. Odlewamy troszkę zupy dajemy serek i miksujemy. Dodajemy mąkę i mieszamy wlewając do zupy. Doprawiamy do smaku i sypiemy natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.11.2011 15:54
super krem !
Iwona51
Iwona51 09.08.2011 10:17
uwielbiam takie kremy
accee 25.01.2011 23:18
Ciekawy
RenataZ-et 25.01.2011 09:52
Super obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak