Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić i wyciąć głąb.Delikatnie rozdziel liście.Sparz gorącą wodą i gotuj w garnku około 3 minuty.Zetnij grube warstwy.Ryż ugotuj na sypko,wymieszaj z mięsem mielony.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce masła z olejem,dodaj do mięsa,dopraw pieprzem i solą.Na każdym liściu rozłożyć po łyżce farszu.Dobrze zawinąć.W garnku na dnie rozłóż liście,na nich gołąbki,zalej bulionem i gotuj na wolnym ogniu około 50 minut.Zasmaż mąkę na łyżce masła,dodać koncentrat,rozprowadź wodą,zagotuj,dodaj do gołąbków i duś jeszcze przez chwilę.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszne gołąbki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Uwielbiam je
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha;]
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !