Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
parówki 50 dag
cebula 2 szt
papryka 3 szt
pomidory 3 szt
oliwa 3 łyzki
kostka rosołowa 2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z parówkami

Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę, pokrojoną paprykę i pomidory. Podlać 1 szkl wody włożyć bulionetkę i dusić do miekkości. Pod koniec dodać pokrojone parówki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ryż wyłożyć na połmisek, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.11.2012 20:10
podoba mi się ten przepis
IlonaAlbertos 11.11.2012 17:11
Takiego ryżu nie jadłam jeszcze.
gacopierz23 18.09.2012 13:30
też tak mi smakuje
Łukasz15 08.09.2012 15:23
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak