Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/5 szklanki
mleko 2 szklanki
margaryna 1 łyżka
jaja 2 sztuki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: babka z ryżu

Opłukać ryż, zalać mlekiem, dodać margaryny i ugotować na sypko. Ugotowany ryż wymieszać z przepuszczonym przez maszynkę serem i utartymi z cukrem żółtkami. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać widelcem. Masę wlać do formy z kominkiem i wstawić do piekarnika na pół godziny, do momentu zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szalonamariolka 16.07.2011 23:14
ciekawa sprawa z taką babką
usmiech 18.06.2011 18:13
ciekawe
Kate131 10.05.2011 13:48
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak