Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości 500 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
groszek 50 g
ziemniaki 100 g
kapusta włoska 50 g
koncentrat pomidorowy 5 g
śmietana 50 g
tłuszcz 10 g
mąka 2 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa z ziemniakami

Rozdrobnione warzywa dodać do wywaru przygotowanego wcześniej. Posolić i gotować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do warzyw. Koncentrat pomidorowy rozmieszać z mąką i śmietaną, dodać do zupy- zagotować. Zupę doprawić do smaku, dodać Świerzy tłuszcz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 11.05.2012 18:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak