Sposób przygotowania

Bialka ubić na sztywną pianę z 1/2 szkl cukru pudru. Makę wymieszać z proszkiem do pieczenia, kaszą manną i makiem. Połączyć z białkami dodać oliwę i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy wyłożonej folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 35 minut w temp 170 stopni. Masło utrzeć z pozostałym cukrem pudrem, smietaną i nutellą na puszystą masę. Przyprawić do smaku aromatem i sokiem z cytryny. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na połowę, posmarować połową masy, ułożyć biszkopty skropione rumem, wyłożyć resztę masy i przykryć drugą połową ciasta, oblać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    robię podobne-bardzo takie lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda bardzo pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda genialnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !