Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik cytrynowo-jagodowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 60 dkg
jajko 3 szt
cukier 12 łyżek
masło 1/3 kostki
galaretka cytrynowa 1 szt
skórka otarta z jednej cytryny 1 szt
jagody 50 dkg
galaretka z czarnej porzeczki 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik cytrynowo-jagodowy

Jajka ugotowac na twardo. Galaretkę cytrynową rozpuścic w szklance wody a z czarnej porzeczki normalnie. Twaróg, jajka, skórkę cytrynową dwukrotnie zmielic. Masło z cukrem utrzec na puch i stopniowododawac masę serową. Wlac galaretkę cytrynową i wymieszac. Mase przełożyc do tortownicy. Ułożyc na niej owoce i zalac tężejącą glaretką z czarnej porzeczki. Wstawic do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela20 28.05.2010 09:48
Zaskakujące połączenie ale z pewnością pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak