Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała czekolada na gorąco

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada biała 200 gr
śmietana 30% 200 ml
mleko 250 ml
cukier wanilinowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biała czekolada na gorąco

Czekoladę połamać na kawałki. Mleko ze śmietaną zagotować. Gdy składniki zaczną się gotować, wrzucić czekoladę i cały czas mieszać. W Między czasie dodać cukier waniliowy. Po wrzuceniu czekolady gotować przez 10 minut aż całość zgęstnieje. Można udekorować bit ą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rybka 18.02.2014 16:58
z pewnością pyszna:)
smile 11.09.2012 13:19
białej jeszcze nie próbowałam ;)
stokrotka 08.06.2011 15:45
ciekawe
Dorota76 30.04.2011 16:25
świetna
daria899 19.03.2011 23:15
mniam
Mysiunia 28.01.2011 16:03
pyszna! :)
mysza666 24.01.2011 17:11
Białej czekolady na ciepło jeszcze nie piłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak