Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w karmelu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia
czosnek ząbki 3
cebula 2 szt
cukier 1\\3 szkl
woda 3\\4 szkl
chili 1 posiekane
dymki posiekane do przybrania
przyprawy
wieprzowina 80 (kostka)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w karmelu

Na patelni o grubym dnie rozgrzac olej. podsmażyć wieprzowinę na brązowo. Dodać czosnek, cebulę i smażyć aż cebula się zeszkli. Zdjąć z ognia. W rondlu wymieszać cukier z wodą i gotowac na małym ogniu aż cukier się rozpuści. Zagotować, zmniejszyc płomień i gotować aż płyn będzie złotawy. Szybko mieszać aby usunąć grudki i lekko zagęścić sos. Szybko podgrzać mięso, dodać chili, jarzynkę, na końcu karmel. Smażyć minutę mieszając, aby całe mięso pokryło się karmelem. Przełożyć na półmisek i posypać dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak