Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pilaw z wątróbką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 35 dag
mąka 2 łyżki
oliwa 1/4 szkl
cebula 1 szt
pomidory bez skóry 1 szt
rosół 250 ml
ryż 3/4 szkl
sól
pieprz
cukier
Majeranek suszony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: pilaw z wątróbką

Wątróbkę okroić, obtoczyć w mące wymieszanej z solą i pieprzem, zarumienić na oliwie. Cebulę obrać i zeszklić, dodać pokrojony w kostkę pomidor, cukier, majeranek sól i pieprz, wymieszać i dusić przez 5 minut, dodać wątróbkę, wsypać ryż, zalać rosołem i dusić pod przykryciem 25 minut, posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 08.02.2011 06:11
mniam
Edyta38 25.01.2011 09:34
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak