Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypiorek
natka pietruszki
oliwa
sól
pieprz
kopary 3 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia

Dymki drobno pokroić , kopary umyć i osączyć , łososia oczyścić ze skóry i posiekać , posypujemy szczyptą soli . pieprzu i troszkę soku z cytryny , wymieszajamy z kilkoma łyżkami oliwy , koparami, posiekanym szczypiorkiem i pietruszką . Masę układamy w małych filiżankach i musimy lekko ugnieść aby mięso nabrało takiego kształtu kopczyka . A potem to już możemy gotowe danie przełożyć na talerze i możemy ozdobić według własnego uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 21.01.2013 13:32
rewelacja
babcia
babcia 21.01.2013 13:32
rewelacja
Krzysztof15 23.07.2012 17:01
super
Zoso 25.07.2011 19:37
ciekawy przepis
ElizaT 25.01.2011 23:07
dwa rodzaje łososia :) pewnie dla super wielbicieli łososia to by był niezły smakołyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak