Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
cebula 1 szt.
mięso mielone 700 g
żółty ser 200 g
pieczarki 400 g
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z serem

Bułkę namoczyć w wodzie,odcisnąć i wymieszać z mięsem,jajkiem,oraz posiekaną cebulą. Doprawić do smaku,masę dokładnie wymieszać.Pieczarki oczyścić,ewentualnie umyć i osuszyć,a następnie zetrzeć na tarce,podsmażyć na oleju i dodać do mięsa.Ser pokroić w kostkę.Z masy mięsnej formować kulki,lekko spłaszczać i każdą kulkę faszerować serem.Kotlety obtoczyć w jajku i bułce,smażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak