Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z francuskiego ciasta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory bez skóry 1 kg
oliwa 150 ml
cebula 70 dag
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
cukier
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z francuskiego ciasta

Pomidory przekroić wzdłuż, ułożyć na posmarowanej oliwie blaszce, tak, aby przecięcie było na wierzchu, posypać solą, cukrem i pieprzem,i przez godzinę piec w 100 stopniach. Cebule i czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na oliwie, dodać tymianek. W wysmarowanej oliwą formie do pieczenia położyć pomidory, na nie dać przesmażoną cebulę i anchois, przykryć ciastem, wsuwając brzegi do środka, posolić. Piec 20 minut w 180 stopniach, wyjąć i obrócić do góry dnem, zdjąć formę, posypać ziołami prowansalskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 01.09.2011 22:14
super
berys18 22.03.2011 09:03
fajny przepis
berys18 22.03.2011 09:03
fajny przepis
Roman5 08.02.2011 06:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak