Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z papryką i anchois

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 2 łyżki
bekon 30 dag
pomidory 30 dag
czosnek 2 ząbki
strąki papryki 3 szt
ryż 25 dag
parówki 20 dag
sól
pieprz
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z papryką i anchois

Cebule obrać i poszatkować, zarumienić na maśle, dodać pokrojony w paski bekon i przesmażyć, dodać obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory, obrany i posiekany czosnek, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojone anchois, wymieszać przyprawić sola i pieprzem, dusić do miękkości pod przykryciem. Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, połączyć z resztę, dodać pokrojone w plastry parówki, posolić i popieprzyć, zapiekać 15 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 08.02.2011 06:11
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak