Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
cebula 3 szt
olej rzepakowy 4 łyżki
papryka czerwona 1 szt
mleko 20 łyżek
nac pietruszki 3 łyżki
sól 4 szczypty
pieprz 4 szczypty
jaja 8 szt
tuńczyk kawałki w oleju 320 g

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z tuńczykiem

1. Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki smażymy na oleju 10 minut .Dodajemy pokrojona cebule i paprykę .
2. Smażymy kolejne 5 minut .Przyprawiamy sola i pieprzem.
3. Jajka mieszamy z mlekiem i przyprawiamy .
4. Dodajemy natkę pietruszki .
5. Tuńczyka osaczamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem .
6. Rozkładamy równo na smażonych warzywach i zalewamy jajkami .Przykrywamy pokrywka i smażymy tak 10 minut .
7. Jajka muszą się dobrze ściąć.
8. Taki gotowy omlet dzielimy na 4 części .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.12.2011 09:27
może być smaczny:)
olkaaa 27.11.2011 11:28
ciekawy pomysł
barbara11561 25.03.2011 08:52
Bardzo ciekawy przepis
MAR3STA 24.01.2011 11:27
wersja z tuńczykiem jest świetna, muszę wypróbować;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak