Sposób przygotowania

Galaretki robimy według przepisu na opakowaniu- całkowicie schładzamy i kroimy w drobniutką kosteczkę.
Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym.
Żelatynę rozpuszczamy w szklance wody- jeszcze nie całkiem stężałą ale już w miarę chłodną dodajemy do śmietany- ciągle ubijając- na sztywno.
Wrzucamy kawałeczki galaretki- bardzo delikatnie mieszamy.
Na biszkopt umieszczony w tortownicy lub wysokiej blaszce wlewamy masę- schładzamy kilka godzin.
Rozpuszczamy czekoladę i już chłodną smarujemy delikatnie wierzch ciasta.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda świetnie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Cudo!!!
  • 8
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    to musi być pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    basia70

    muszę to koniecznie zrobić
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pychotka!!!
  • 4
    original
    Opublikowano

    iza15

    mniam ;zjadło by się
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    wspaniałe!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !