Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowe z mąki razowej bez cukru

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka razowa 200 g
jajko 4 szt.
masło 50 g
kakao 2,5 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
miód 180 g
banan 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe z mąki razowej bez cukru

Miód, masło, i żółtka ucieramy mikserem na jednolitą masę, dodajemy 1i1/2 banana rozgniecionego widelcem, mieszamy aby wszystko dobrze się połączyło. Mieszamy suche składniki, mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Dodajemy do masy bananowej. Na koniec białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie dodajemy do ciasta. Foremkę smarujemy masłem lub margaryną i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto do formy delikatnie. Pieczemy przez 30 minut w temp. 175st.C. W czasie pieczenia nie otwieramy piekarnika, bo ciasto ma tendencję do opadania. Po 30 minutach wyłączamy piekarnik i zostawiamy ciasto na 5 minut w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.02.2011 22:49
niezłe
mysza666 24.01.2011 17:17
Musi być smaczne to ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak