Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybek do zup

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 3 łyżki
masło 1,5 lyżki
sól do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybek do zup

Masło utrzeć na puszystą masę dodając po 1 żółtku. Białka ubić z odrobiną soli na sztywną pianę, połączyć z masłem, dodać mąkę i dekikatnie wymieszać. Ciasto wylać do formy wyłożonej folią aluminiową, posmarowanej tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni na złoty kolor. Podawać do czystych zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.11.2013 18:51
Ciekawy pomysł.
gacopierz23 15.09.2012 15:58
dobry dodatek
Motorek 08.05.2012 09:13
fajny pomysł
Iwona51
Iwona51 26.10.2011 11:02
extra
monika154 08.07.2011 13:05
cos nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak