Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne pulpeciki na rosole

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 3-4 szt
filet z kurczaka 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
jajko 2 szt
pieprz
sól
rosół 1 i 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne pulpeciki na rosole

Podczas gotowania rosołu ugotować filet z kurczaka- na bardzo miękko- ostudzić.
Wątróbki drobiowe dokładnie myjemy, a następnie drobniutko siekam, z filetem robimy to samo.
Dodajemy jajka, mąkę, przyprawy i bułkę tartą- formujemy malutkie kuleczki i wrzucamy na gotujący się rosół.
Czekamy aż wypłyną ,a następnie jeszcze chwilkę gotujemy.
Kuleczki są wspaniałym dodatkiem do rosołu, uważam także, że sam rosół dzięki nim nabiera wyjątkowego smaku.
Gorąco polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 30.09.2013 13:21
bardzo lubię, zazwyczaj robię w sosie pomidorowym ale takie na rosołku też super :)
Rybciia 12.04.2013 14:09
lubię pulpeciki :-)
marta1371 13.01.2012 23:44
To robię jutro na obiad
maciek7 14.12.2011 19:33
pycha
Natalia40 03.10.2011 22:57
rewelacyjne są
magical66 17.07.2011 23:06
apetyczne
AgaS10 13.06.2011 10:42
świetne:)
Justyna Jussstiii 13.06.2011 08:51
super
Grazyna0211 10.06.2011 08:09
pyszne
kotlet 14.05.2011 23:12
ale apetyczne...
misiek123 14.05.2011 11:04
spoko
Ewelina47 08.05.2011 20:39
pycha
jeta72 28.04.2011 11:47
Pyszny obiadek;)
caroline1983 29.03.2011 12:10
Ciekawy pomysł na rosół :)
magical66 27.03.2011 09:57
super
manaika 15.02.2011 10:13
pulpetów z rosołem jeszcze nie jadłam
Margo1 09.02.2011 10:17
smaczne
Małgorzata113 24.01.2011 09:17
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak