Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amur smażony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

amur 1,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
sól
pieprz
mąka 4 łyżki
jaja 5
smalec 15 dkg
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Amur smażony

Dzwonka ryby umyj i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem. Posól, oprósz pieprzem, pozostaw na 20 min pod przykryciem. Następnie panieruj w mące, rozmąconych jajkach i tartej bułce. Dociśnij lekko dłonią, smaż na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoty kolor. Ułóż w natłuszczonej formie żaroodpornej, skrop masłem, wstaw na kilka minut do nagrzanego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 19.07.2012 20:14
smaczna ryba, smaczny przepis
Seba 25.10.2011 17:16
uwielbiam amura
IKrakowianka 09.08.2011 22:20
pyszna
Izabela/bella81 22.03.2011 08:46
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak